Συχνές Ερωτήσεις Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.

Γιατί Να Ξενιτευτώ;


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος επιλέγει να σπουδάσει εκτός Ελλάδος μερικοί από αυτούς είναι:

  • Στην Μεγάλη Βρετανία, γνωρίζεις από την στιγμή που θα εγγραφείς και το πότε ακριβώς θα αποφοιτήσεις. Δεν υπάρχουν καταλήψεις, απεργίες και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τις σπουδές σου!
  • Ο καθηγητής είναι ένας φίλος – συνεργάτης που θα έχεις πάντα κοντά σου.
  • Το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκετε ακόμα πίσω σε τεχνολογία και τεχνογνωσία οπότε αν κάποιος αποφασίσει να σπουδάσει την νέα τεχνολογία στο εξωτερικό έχει όχι μόνο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση αλλά επιτελεί και κοινωνικό έργο, βοηθώντας την χώρα του.
  • Πολλές επιχειρήσεις προτιμούν να προσλάβουν πτυχιούχους από πανεπιστήμια του εξωτερικού.
  • Το γεγονός ότι γνωρίζεις μια άλλη χώρα, μια άλλη κουλτούρα έναν άλλο τρόπο σκέψης σε βοήθα να προσεγγίσεις διαφορετικά την διεθνή αγορά.
  • Οι ευκαιρίες καριέρας στο εξωτερικό.

Όταν μάλιστα πρόκειται να σπουδάσει κανείς σε ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο όπως η Μεγάλη Βρετανία τότε οι Σπουδές μεταμορφώνονται σε μια πολύτιμη εμπειρία.


 Να πάρω Βρετανικό πτυχίο σπουδάζοντας στην Ελλάδα;

Τα τελευταία χρόνια διάφοροι οργανισμοί σε συνεργασία με Βρετανικά και όχι μόνο πανεπιστήμια παρέχουν την δυνατότητα της απόκτησης Βρετανικού πτυχίου με σπουδές στην Ελλάδα. Αυτοί οι οργανισμοί όσο καλοί και να είναι δεν έχουν την δυνατότητα να προσομοιώσουν τις σπουδές με αυτές του εξωτερικού. Η ιδέα και μόνο είναι δελεαστική, όμως οι σπουδές στο εξωτερικό είναι τελείως διαφορετικές.


 Με την αναγνώριση του πτυχίου μου τι γίνεται;

Όταν θα επιστρέψετε στην Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσετε αίτηση μαζί με αντίγραφο του πτυχίου σας στον αρμόδιο φορέα αναγνώρισης τίτλων σπουδών (ΔΟΑΤΑΠ πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

Κατά την κατάθεση της αίτησης θα σας ζητηθούν κάποια ακόμα δικαιολογητικά καθώς και μια βεβαίωση από το πανεπιστήμιο ότι όλα τα μαθήματα έγιναν στην έδρα του και όχι στην Ελλάδα, με το νομικό πλαίσιο που ισχύει αυτή την στιγμή οι σπουδές που γίνονται σε συνεργαζόμενα κολέγια στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται απο το ΔΟΑΤΑΠ.

 Το πτυχίο σας είναι πια αναγνωρισμένο!!!