Συχνές Ερωτήσεις Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.

Σπουδές στην Αγγλία – Πως γίνονται οι Αιτήσεις;


Πότε πρέπει να κάνω την αίτηση μου για να γίνω δεκτός σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο;

Υπάρχουν 3 διαφορετικές διαδικασίες για τις αιτήσεις: 1) Standard 2) Late και 3) Clearing, και στις 3 περιπτώσεις η εισαγωγή είναι εγγυημένη και δεν απαιτούνται εξετάσεις. Όσο ποιο νωρίς καταθέσουμε την αίτηση μας τόσο ποιο πολλές είναι οι πιθανότητες που έχουμε να λάβουμε την θέση που θέλουμε. Η πρώτη καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Ιανουαρίου, εάν δεν προλάβουμε όμως μέχρι τότε δεν σημαίνει πως θα μείνουμε εκτός Πανεπιστημίου, απλά κάποιες θέσεις σε προγράμματα με μεγάλη ζήτηση θα έχουν κλείσει. Η δεύτερη καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου, μετά όλες οι αιτήσεις μπαίνουν στο CLEARING το τρίτο και τελευταίο στάδιο που τελειώνει με την έναρξη των μαθημάτων στα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΥΡΕΣΗΣ ΘΕΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ CLEARING

Οι Σπουδές στην Αγγλία, την Ουαλία ή την Σκωτία είναι μόνο ένα κλικ μακριά σας!


Τι είναι το CLEARING;

Όλες οι αιτήσεις που στέλνουμε αμέσως μετά τις 30 Ιουνίου μπαίνουν στο CLEARING αυτό σημαίνει ότι πρέπει πλέον να έρθουμε σε απευθείας επικοινωνία με το πανεπιστήμιο να σιγουρευτούμε ότι υπάρχουν κενές θέσεις και θα γίνουμε δεκτοί, να έχουμε όλα τα δικαιολογητικά και μετά να προχωρήσουμε μέσω UCAS ή και απευθείας. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η εύρεση θέσης στο πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει είναι εγγυημένη μέχρι και την ημέρα που αρχίζουν τα μαθήματα


Γιατί να κάνω αίτηση μέσω κάποιου γραφείου;

Οι επαγγελματίες σε κάθε κλάδο έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απαιτείται για να μπορούν να εγγυηθούν την δουλειά τους. Έχουν επαφές με Πανεπιστήμια, επισκέπτονται εκπαιδευτικά συνέδρια στο εξωτερικό και μπορούν να σας πάνε αρκετά βήματα παραπάνω σε διάφορους τομείς. Αίτηση μπορείτε να υποβάλετε και μόνος σας, όμως καλό είναι να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου ειδικού, οι αιτήσεις έχουν πολλά μικρά μυστικά που εάν δεν συμπληρωθούν σωστά μπορεί να σας αφήσουν εκτός πανεπιστημίου.

Ειδικότερα τώρα, που η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η συμβουλευτική είναι εξαιρετικά σημαντική


Που θα κάνω την αίτηση;

Αίτηση μπορείτε να κάνετε μέσω του UCAS (Universities and Colleges Admissions System) κατευθείαν στο πανεπιστήμιο ή στον αντιπρόσωπο του στην Ελλάδα, πολλά πανεπιστήμια έχουν αντιπροσώπους που θα σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε την αίτηση και θα την παραλάβουν. Οι Αντιπρόσωποι επίσης θα σας δώσουν πληροφορίες για το πανεπιστήμιο την διαμονή και άλλα. Η ενημέρωση από τους αντιπροσώπους παρέχεται δωρεάν.

Το γραφείο μας θα αναλάβει να στείλει την αίτηση σας μέσω του UCAS ή κατευθείαν στο πανεπιστήμιο ανάλογα με το ποιός τρόπος είναι ενδεδειγμένος ανα περίπτωση


Δεν έχω πάρει ακόμα τους βαθμούς ή το πτυχίο μου μπορώ να κάνω αίτηση;

Φυσικά και μπορείτε! Σε αυτή την περίπτωση το πανεπιστήμιο θα σας στείλει ένα “conditional offer letter” που σημαίνει ότι σας αποδέχεται εφόσον μέχρι τις 15 Αυγούστου εκπληρώνεται τις προϋποθέσεις που αναγράφονται σε αυτό. Οι προϋποθέσεις μπορεί να είναι Ο βαθμός του απολυτηρίου, η πιστοποίηση Αγγλικών ή ο βαθμός πτυχίου.


Άργησα να πάρω την απόφαση μου και είναι Σεπτέμβριος, πρέπει να περιμένω ένα ολόκληρο χρόνο;

Όχι βέβαια! Μπορεί να υπάρχουν ακόμα θέσεις σε κάποια πανεπιστήμια, το γραφείο μας έχει καταφέρει την εισαγωγή φοιτητή ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο ΟΜΩΣ υπάρχουν πολλά προγράμματα που αρχίζουν την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε αίτηση για αυτά!


Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις

Για την πλειοψηφία τον προγραμμάτων δεν απαιτούνται επιπλέον εξετάσεις, η εισαγωγή γίνεται με τον βαθμό του απολυτηρίου ή του πτυχίου ενώ η επάρκεια της γλώσσας μπορεί να πιστοποιηθεί με διάφορους τρόπους.


Ιατρική στην Μεγάλη Βρετανία

Οι Σπουδές Ιατρικής στην Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προγράμματα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, εξετάσεις A-levels, UCAT (University Clinical Aptitude Test) ή ΒΜΑΤ αλλά και συνέντευξη. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα οι θέσεις αναλογικά λίγες και ο ανταγωνισμός τεράστιος.