Συχνές Ερωτήσεις Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.

Τι Γίνεται Με Τις Αιτήσεις;


Πότε πρέπει να κάνω την αίτηση μου για να γίνω δεκτός σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο;

Όσο ποιο νωρίς καταθέσουμε την αίτηση μας τόσο ποιο πολλές είναι οι πιθανότητες που έχουμε να λάβουμε την θέση που θέλουμε. Η πρώτη καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Ιανουαρίου, εάν δεν προλάβουμε όμως μέχρι τότε δεν σημαίνει πως θα μείνουμε εκτός Πανεπιστημίου απλά κάποιες θέσεις σε προγράμματα με μεγάλη ζήτηση θα έχουν κλείσει. Αίτηση στην πραγματικότητα μπορούμε να κάνουμε μέχρι το τέλος Ιουνίου μετά όλες οι αιτήσεις μπαίνουν στο CLEARING.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΥΡΕΣΗΣ ΘΕΣΗΣ


Τι είναι το CLEARING;

Όλες οι αιτήσεις που στέλνουμε αμέσως μετά τις 30 Ιουνίου μπαίνουν στο CLEARING αυτό σημαίνει ότι πρέπει πλέον να έρθουμε σε απευθείας επικοινωνία με το πανεπιστήμιο να σιγουρευτούμε ότι υπάρχουν κενές θέσεις και θα γίνουμε δεκτοί, να έχουμε όλα τα δικαιολογητικά και μετά να προχωρήσουμε μέσω UCAS ή και απευθείας. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η εύρεση θέσης στο πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει είναι εγγυημένη μέχρι και την ημέρα που αρχίζουν τα μαθήματα


Γιατί να κάνω αίτηση μέσω κάποιου γραφείου;

Οι επαγγελματίες σε κάθε κλάδο έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απαιτείται για να μπορούν να εγγυηθούν την δουλειά τους. Έχουν επαφές με Πανεπιστήμια, επισκέπτονται εκπαιδευτικά συνέδρια στο εξωτερικό και μπορούν να σας πάνε αρκετά βήματα παραπάνω σε διάφορους τομείς. Αίτηση μπορείτε να υποβάλετε και μόνος σας, όμως καλό είναι να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου ειδικού, οι αιτήσεις έχουν πολλά μικρά μυστικά που εάν δεν συμπληρωθούν σωστά μπορεί να σας αφήσουν εκτός πανεπιστημίου.


Που θα κάνω την αίτηση;

Αίτηση μπορείτε να κάνετε μέσω του UCAS (Universities and Colleges Admissions System) κατευθείαν στο πανεπιστήμιο ή στον αντιπρόσωπο του στην Ελλάδα, πολλά πανεπιστήμια έχουν αντιπροσώπους που θα σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε την αίτηση και θα την παραλάβουν. Οι Αντιπρόσωποι επίσης θα σας δώσουν πληροφορίες για το πανεπιστήμιο την διαμονή και άλλα. Η ενημέρωση από τους αντιπροσώπους παρέχεται δωρεάν.

 


Δεν έχω πάρει ακόμα τους βαθμούς ή το πτυχίο μου μπορώ να κάνω αίτηση;

Φυσικά και μπορείτε! Σε αυτή την περίπτωση το πανεπιστήμιο θα σας στείλει ένα “conditional offer letter” που σημαίνει ότι σας αποδέχεται εφόσον μέχρι τις 15 Αυγούστου εκπληρώνεται τις προϋποθέσεις που αναγράφονται σε αυτό. Οι προϋποθέσεις μπορεί να είναι Ο βαθμός του απολυτηρίου, η πιστοποίηση Αγγλικών ή ο βαθμός πτυχίου.


Άργησα να πάρω την απόφαση μου και είναι Σεπτέμβριος, πρέπει να περιμένω ένα ολόκληρο χρόνο;

Όχι βέβαια! Μπορεί να υπάρχουν ακόμα θέσεις σε κάποια πανεπιστήμια, το γραφείο μας έχει καταφέρει την εισαγωγή φοιτητή ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο ΟΜΩΣ υπάρχουν πολλά προγράμματα που αρχίζουν την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε αίτηση για αυτά!