Συχνές Ερωτήσεις Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.

Σπουδές στην Αγγλία – Τι Γίνεται Με Το Brexit;


Brexit News

 Λόγω του Brexit οι φοιτητές θα χρειαστεί να αιτηθούν VISA ή να έχουν pre-settled status αυτό στην πρώτη περίπτωση σημαίνει οτι ναι μεν θα έχουν κάποιο κόστος διδάκτρων αλλά θα μπορούν να  έχουν υποτροφία που μειώνει ουσιαστικά τα δίδακτρα. Στην δέυτερη περίπτωση συνεχίζεται η φοιτητική χρηματοδότηση για ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ.

Δελτίο Τύπου στα Αγγλικά: Confirmation of EU students’ fees in England post – Brexit

Η Βρετανική κυβέρνηση έχει εγγυηθεί την φοιτητική χρηματοδότηση τόσο για τους Προπτυχιακούς (Bachelor) όσο και για τους Μεταπτυχιακούς (Master) φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση για όλη την διάρκεια των σπουδών τους, εφόσον έχουν pre-settled status. Με την έναρξη των σπουδών υπογράφετε ένα συμβόλαιο τόσο με το πανεπιστήμιο όσο και με τον οργανισμό που χρηματοδοτεί τις σπουδές το οποίο δεσμεύει και τις δύο πλευρές για το μέλλον. Δεν είναι δυνατόν για κανένα λόγο να αλλάξει εκ των υστέρων το status του φοιτητή από HOME/EU σε International όπως και το αντίθετο.


Το Brexit δεν είναι μόνο μια απειλή αλλά ταυτόχρονα είναι και μια μεγάλη ευκαρία για όσους θέλουν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα τελευτάια χρόνια έχει δημιουργηθεί μεγάλη έλλειψη σε εργαζομένους, απο ανειδίκευτους εργάτες μέχρι Ιατρούς με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι Βρετανικών Πανεπιστημίων να έχουν προτάσεις για καλοπληρωμένη εργασία όχι μόνο μετά την αποφοίτηση αλλά και κατά την διάρκεια των σπουδών.


Τον τελευταίο καιρό και μετά το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, εμφανίζονται διάφορα άρθρα τα οποία είναι πραγματικά τρομακτικά, τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους εργαζόμενους στην Μεγάλη Βρετανία. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζει κανείς με προσοχή και να ελέγχει τις πηγές κάθε άρθρου. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι ο ενδιαφερόμενος να επικοινωνεί με τους αρμόδιους Βρετανικούς φορείς τα πανεπιστήμια και τους επαγγελματίες / συναδέλφους του χώρου.

Eπικοινωνήστε μαζί μας για να Ολοκληρώσετε την Αίτηση σας το Συντομότερο.