Συχνές Ερωτήσεις Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.

Σπουδές στην Αγγλία – Τι Γίνεται Με Το Brexit;


Brexit News

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από κρατικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου τα δίδακτρα για Πτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα θα συνεχίσουν να είναι χρηματοδοτούμενα και για τους φοιτητές που θα αρχίσουν τις σπουδές τους τον Ιανουάριο του 2021, ενώ κάποια πανεπιστήμια προγραμματίζουν την έναρξη προγραμμάτων και για τον Ιούνιο. Λόγω του Brexit οι φοιτητές θα χρειαστεί να αιτηθούν VISA ή να έχουν pre-settled status αλλά αυτό δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την χρηματοδότηση για ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ.

Δελτίο Τύπου στα Αγγλικά: Confirmation of EU students’ fees in England post – Brexit

Η Βρετανική κυβέρνηση έχει εγγυηθεί την φοιτητική χρηματοδότηση τόσο για τους Προπτυχιακούς (Bachelor) όσο και για τους Μεταπτυχιακούς (Master) φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση για όλη την διάρκεια των σπουδών τους. Με την έναρξη των σπουδών υπογράφετε ένα συμβόλαιο τόσο με το πανεπιστήμιο όσο και με τον οργανισμό που χρηματοδοτεί τις σπουδές το οποίο δεσμεύει και τις δύο πλευρές για το μέλλον. Δεν είναι δυνατόν για κανένα λόγο να αλλάξει εκ των υστέρων το status του φοιτητή από HOME/EU σε International όπως και το αντίθετο.

Τον τελευταίο καιρό και μετά το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, εμφανίζονται διάφορα άρθρα τα οποία είναι πραγματικά τρομακτικά, τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους εργαζόμενους στην Μεγάλη Βρετανία. Συνιστούμε λοιπόν να διαβάζει κανείς με προσοχή και να ελέγχει τις πηγές κάθε άρθρου. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι ο ενδιαφερόμενος να επικοινωνεί με τους αρμόδιους Βρετανικούς φορείς τα πανεπιστήμια και τους επαγγελματίες / συναδέλφους του χώρου.

Τα πανεπιστήμια για το BREXIT

University of Bedfordshire

University of West London

Bucks New University

Eπικοινωνήστε μαζί μας για να Ολοκληρώσετε την Αίτηση σας το Συντομότερο.