Συχνές Ερωτήσεις Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.

Τι Θα Κάνω Μετά Τις Σπουδές;


Τα Βρετανικά πανεπιστήμια βοηθάνε και υποστηρίζουν όχι μόνο τους φοιτητές αλλά και τους αποφοίτους τους αφού βασίζουν την επιτυχία τους σε αυτούς. Ας μη ξεχνάμε ότι η καλύτερη διαφήμιση για ένα πανεπιστήμιο είναι οι απόφοιτοι του.

Η εύρεση εργασίας στην Μεγάλη Βρετανία είναι σχεδόν εγγυημένη αφού η Μεγάλη Βρετανία είναι μια χώρα με πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό ανεργίας και τα πανεπιστήμια προωθούν με διαφόρους τρόπους τους αποφοίτους τους σε επιχειρήσεις ή έρευνα, υπάρχουν προπτυχιακά προγράμματα τα οποία προσφέρουν μέχρι και 97% αποκατάσταση των αποφοίτων.

Τα Alumni Associations (Ενώσεις Αποφοίτων) των Βρετανικών πανεπιστημίων είναι ιδιαίτερα ισχυρά σε όλο τον κόσμο. Διοργανώνουν εκδηλώσεις, ομιλίες και μέρες καριέρας καλλιεργούν σχέσεις με βρετανικούς συνδέσμους και επιχειρήσεις βρετανικών συμφερόντων. Φέρνουν σε επαφή τους αποφοίτους με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων και την αλληλοβοήθεια – αλληλουποστήριξη των αποφοίτων σε επαγγελματικά και όχι μόνο θέματα.


Οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα

BRITISH GRADUATES SOCIETY
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Το BGS ιδρύθηκε το 1958 και τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανού Πρέσβη, έχει δε περισσότερα από 2,500 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Προάγει και υποστηρίζει τα ενδιαφέροντα των μελών του μέσω ειδικών επιστημονικών ομάδων, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων επαγγελματικού προσανατολισμού και ανάπτυξης καριέρας, υποτροφιών, κλπ. Διατηρεί εξαίρετες και μακροχρόνιες σχέσεις με τα βρετανικά και ελληνικά πανεπιστήμια.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.bgs.gr