Συχνές Ερωτήσεις Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.

Υποτροφίες για σπουδές στην Αγγλία


Παλιά για εμάς τους Έλληνες υπήρχε μόνο το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών), τώρα υπάρχουν δεκάδες οργανισμοί που προσφέρουν υποτροφίες τόσο για προπτυχιακές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές, κάντε την έρευνα σας.

Τα κεφάλαια βέβαια είναι περιορισμένα και οι υποτροφίες δίνονται ανάλογα με τα προσόντα σας αλλα και την οικονομική σας κατάσταση.


Τα πανεπιστήμια δίνουν υποτροφίες;

Τα περισσότερα πανεπιστήμια έχουν κάποιο πρόγραμμα υποτροφιών για τους καλούς φοιτητές. Ενώ πριν το Brexit οι υποτροφίες είχαν χαρακτήρα κυρίως επιβράβευσης τώρα πλέον μπορούν να καλύψουν σημαντικό μέρος των διδάκτρων και να μειώσουν σημαντικά το κόστος ζωής.  Ορισμένα πανεπιστήμια μέσω προγραμμάτων υποτροφιών έχουν καταφέρει να φέρουν τα δίδακτρα σε προ-Brexit επίπεδα.


Αλλα βοηθήματα υπάρχουν ή πρέπει να είμαι άριστος μαθητής για να πάρω χρήματα από το πανεπιστήμιο;

Υπάρχουν και είναι τα boursaries! Είναι διάφορα βοηθήματα τα οποία δίνονται στους φοιτητές ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των γονέων τους. Το ύψος του βοηθήματος εξαρτάτε από τα οικονομικά του πανεπιστημίου και την φορολογική δήλωση των γονέων του φοιτητή.


Τι θα μου ζητήσουν;

Αυτό εξαρτάται από τον οργανισμό που δίνει την υποτροφία αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί ένα πλήρες βιογραφικό σας, αντίγραφα των πτυχίων σας ή απολυτήριο λυκείου καθώς και φορολογική δήλωση (δική σας ή των γονέων σας). Επίσης θα πρέπει να τους ενημερώνεται για την πρόοδο των μαθημάτων.


Τι έξοδα μου καλύπτουν;

Εξαρτάται, υπάρχουν υποτροφίες που καλύπτουν τα δίδακτρα ή ενα μέρος αυτών καθώς και άλλες που καλύπτουν και έξοδα διαμονής.